Naar de inhoud
Kleinere lettersGrotere letters

Beverode, Dieren

Sfeervolle zorglocatie
Beverode is een centrum voor wonen met zorg in de bosrijke omgeving van Dieren. Wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar kunt u wel zorg en ondersteuning gebruiken? Beverode biedt ruimte aan 75 mensen, alleen of met zín tweeŽn, en heeft op het terrein 36 zelfstandige seniorenwoningen. Beverode beschikt over een eigen afdeling voor psychogeriatrische zorg (De Parel) voor mensen met oriŽntatieproblemen of dementie. En over een eigen afdeling (De Vlinder) voor mensen die structuur voor hun dag nodig hebben. Daarnaast zijn er op Beverode mogelijkheden voor reactivering. Ook kunt u er na een ziekenhuisopname terecht voor revalidatie. Op de sfeervolle locatie zult u zich snel thuis voelen.
Beverode

Zelfstandig wonen

Beverode heeft zowel ťťnkamer- als tweekamerappartementen. Op het terrein staan ook zelfstandige zorgappartementen, die Vivare verhuurt. U heeft een telefoon-, radio- en tv-aansluiting in uw woonruimte en een alarmeringssysteem. We bieden u hulp in de huishouding en u kunt uw was door ons laten doen. Als u dat gezellig vindt, is er gelegenheid om gezamenlijk te koken en de maaltijd in de huiskamer te nuttigen. Beverode is ingericht met warme kleuren en er is gelegenheid om een maaltijd te nuttigen. Verder heeft het een prachtige tuin met diverse zitjes en ontmoetingsplekken.
 
Toegankelijk voor vrienden, familie en mensen uit de buurt
Uw familie is altijd welkom in Beverode en wordt zo mogelijk betrokken bij de zorg en het dagelijks leven in ons zorgcentrum. U bepaalt zelf van welke voorzieningen u gebruik wilt maken. Beverode is een open huis met een warme, informele sfeer. Veel voorzieningen staan ook open voor buurtbewoners, en dat maakt het er zeer gezellig.
  
Multidisciplinaire begeleiding
U en uw familie kunnen te allen tijde een beroep doen op een multidisciplinair team: activiteitenbegeleiders, verzorgenden, geestelijk verzorger en een huishoudelijk medewerker. Ook is speciale begeleiding mogelijk door fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Zij staan u terzijde als u training of oefening nodig heeft. De eerst verantwoordelijk verzorgende bespreekt met u Ė vaak in aanwezigheid van uw huisarts Ė uw persoonlijk zorgdossier. Daarin staat welke begeleiding en therapie u nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.
 
Persoonlijk zorgleefplan
U krijgt bij Beverode een eigen zorgplan. Alle gegevens die met het zorgplan te maken hebben, staan in uw eigen zorgdossier. U heeft altijd inzage in uw dossier. Om snel uw weg te vinden in Beverode heeft u een vaste contactpersoon, die regelt dat u de zorg krijgt die u nodig heeft en wenst.
 
Activiteiten en voorzieningen
Beverode biedt cliŽnten verschillende voorzieningen. Er zijn koffiekamers en een grote zaal voor activiteiten. Huisdieren zijn toegestaan (in overleg). Beverode beschikt over een bibliotheekdienst met grote-letter-boeken en gesproken boeken en er is een leesruimte met de dagelijkse kranten. In de bibliotheek is ook een internetcafť. Op zondag kunt u via de intercom een kerkdienst beluisteren. Er zijn een pedicure, een kapper en een winkel voor de dagelijkse boodschappen. Verder zijn ook de winkels van het Calunaplein in Dieren makkelijk te bereiken en wordt Beverode omringd door prachtige bossen. De locatie heeft een eigen rolstoelbus waarvan u twee keer per maand gebruik kunt maken als u er eens uit wilt. Bovendien zijn er regelmatig uitstapjes. Ook biedt Beverode een weekprogramma aan met verschillende activiteiten als muziek, bingo, film, bloemschikken, schilderen, kaarten, biljarten, denksport, zang en gymnastiek.
 
We zijn er voor u
Persoonlijk, deskundig en betrouwbaar. Dat is Attent. We bieden zorg op maat, met respect voor uw wensen. Bij ons bepaalt u zelf van welke diensten u gebruik maakt. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar. Met een luisterend oor, met zorg, ondersteuning en begeleiding. Een cliŽntenraad die de belangen van haar cliŽnten behartigt is voor Beverode vanzelfsprekend.

U bent bij ons van harte welkom.

Ilse de Jong, regiodirecteur Rheden, Dieren, Doesburg

Ilse de Jong
   
Bezoekadres
Beverode
Centrum voor wonen met zorg
Admiraal Helfrichlaan 12
6952 GG Dieren

Telefoon
(0313) 49 16 00